Zelf verkopen

Van plan om je huis of appartement zelf te verkopen?

Een voorbereid man is er twee waard!

 1. Een accurate schatting
  Alles begint bij een goede schatting van de verkoopwaarde van je woning. Hierbij dien je tal van aspecten in rekening te brengen, zodat je je pand niet te hoog of laag inschat.
 2. Een waterdicht verkoopdossier
  Pas wanneer je alle wettelijk verplichte documenten aangevraagd hebt, kan je een waterdicht verkoopdossier samenstellen. Dit is van belang om een rechtsgeldige compromis te kunnen ondertekenen.
 3. Foto’s nemen
  Zorg dat je mooie, waarheidsgetrouwe foto’s neemt.
 4. Promotie
  Als je particulier verkoopt, kan je helaas niet rekenen op een klantenbestand. Bedenk daarom een promotiestrategie zodat je veel kandidaten over de vloer krijgt.
 5. Rondleiding
  Geef een goede rondleiding zodat dat kopers vertrouwen hebben om uiteindelijk een bod te plaatsen. Helaas laten kooplustigen niet altijd in hun kaarten kijken. Immers koper en verkoper willen net het tegenovergestelde wat verkoopprijs betreft. Bovendien zullen ze niet altijd even gemakkelijk hun bedenkingen uiten omdat ze jou niet willen beledigen. Wist je dat geïnteresseerden dan weer heel makkelijk hun mening, hun vragen, hun zorgen over een woning kenbaar maken aan ons, de makelaar? Dat is dan ook meteen een voordeel van het werken met vastgoedbox. Wij kunnen de zorgen wegnemen, de vragen beantwoorden en de mensen naar een succesvolle verkoop leiden.
  Kandidaat-kopers stellen ook heel veel bouwtechnische vragen waar je als verkoper een verantwoordelijkheid over hebt. Wij van vastgoedbox hebben meer dan 32 jaar ervaring in de bouwsector en nemen deze verantwoordelijkheid graag van jou over.
 6. Onderhandelen
  Zoals in punt 5 reeds vermeld, hebben kopers en verkopers tegengestelde belangen wat de prijs betreft. Ook de randvoorwaarden zoals voorschot, allerlei opschortende voorwaarden, eerder bezetten of langer blijven wonen, … zijn van cruciaal belang in de onderhandelingsfase.
 7. Je hebt een deal!
  Het is zover, je hebt een deal. Nu moet je die nog in schriftelijke vorm gieten en succesvol afsluiten. Heel vaak zien we dan dat mensen hun compromis van het internet halen. Helaas zijn dit vaak juridisch achterhaalde documenten met alle gevolgen van dien. Of men geeft het in handen van de betrokken notarissen die er makkelijk weken over doen om dit op te maken. De verkoop staat als het ware op een wankel been, want zonder handtekening en betaling van een voorschot ben je nergens. Bij vastgoedbox wordt jouw dossier meteen afgehandeld en ben je op hele korte termijn zeker dat de verkoop gesloten is.

Hulp nodig bij het zelf verkopen?

Gelieve een geldige voornaam in te geven.
Gelieve een geldige naam in te geven.
Gelieve een geldige telefoon- en/of GSM-nummer in te geven.
Gelieve een geldig e-mailadres in te geven.
Gelieve een bericht in te geven.